Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

18. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. május 6.

 

Malawi: A megfelelő választás

 

Zsoltárok 27:10. „Ha apám, anyám elhagyna is, az Úr magához fogad engem.”

 

John jó képességű diák volt Malawiban. Tizenévesen kiválasztották arra, hogy egy speciális - nem adventista - iskolában tanuljon, ahol a saját vallása nagyobb hangsúlyt kap, mint más tantárgyak. A cél az volt, hogy rá tudja vezetni a keresztényeket arra, fogadják el az ő vallását. Három év intenzív tanulás után befejezte tanulmányait. Ezután, saját elhatározásból, beiratkozott az adventista iskolába, hogy megismerje a kereszténységet. Ezzel az volt célja, hogy még inkább felkészüljön a feladatára, hogy a keresztényeket saját vallására áttérítse.

Az adventista tanítás gyenge pontjait keresendő, látogatta az előadásokat. Beszélt a hitelvekről lelkészekkel, tanárokkal. Három évig tanult ott, és ez idő alatt John meggyőződött az adventista tanítás igazságáról. Beszélt az igazgatóval, hogy életét át szeretné adni Istennek és szeretne megkeresztelkedni. Amikor apja hallott a fia döntéséről, hogy elhagyja családja vallását, kitagadta. Johnt megnyugtatóan érintette, hogy első kézből tapasztalta meg, milyen hatást vált ki Jézus az emberek életében.

Később globális misszionáriusnak hívták el Johnt, és saját hazájába küldték, Malawi egy általunk el nem ért területére. Ott szolgált, mint úttörő, Krisztus módszerét követve, az embereknek beszélve tapasztalatairól. Mivel tanulmányait be akarta fejezni, ezért jelentkezett a Malawi Adventista Egyetem teológiai szakára. Elvégezte és lelkész lett. Sohasem adta fel. Semmi mást nem akar, mint másokat a Biblia igazságára tanítani és az embereket Jézushoz vezetni.

Isten csodákat tud végrehajtani az iskolákban, gyülekezetekben és korházakban, hogy az embereket Krisztushoz vezesse. Azt akarja, hogy használjuk hitünket és anyagi javainkat, ahogy azt úttörőink tették.
Tizedünk Istené. Kizárólagosan arra szolgál, hogy támogassa a misszionáriusokat és lelkészeket, és azok támogató csapatait, akik hirdetik igéjét. Adományaink pedig arra rendeltettek, hogy erősítsék egyházunk missziós feladatait.

Gondoljuk át imában Isten előtt, keresetünk hány százalékát fordítjuk adományra egy hónapban! Támogassuk vele a missziós feladatokat a világban! Isten azt ígérte: „érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: »Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged«.” (Zsidókhoz 13:5).
Bízzunk Istenben, engedelmeskedjünk neki és figyeljük meg áldásait rajtunk!

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a kukoricapehely feltalálója, J. H. Kellog adventista volt?