Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

14. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 8.

 

Hope Channel: Cipriano második lehetősége

 

Jeremiás 17:14. „Gyógyíts meg, Uram, akkor meggyógyulok, szabadíts meg, akkor megszabadulok, csak téged dicsérlek.”

 

25 évesen az alkohol miatt a halálomon voltam. Azt gondoltam, most már végem. Gyerekként, az idősebb fiúk cikiztek. Ahogy növögettem, megtanultam, hogyan védjem meg magam. Abbahagyták a szekálást és befogadtak. Belekeveredtem a sötét zenébe és az alkoholba. Az alkohol rabságba döntött, és ha nem ihattam, akkor loptam.

Felhagytam a tanulással és 15 évesen dolgozni kezdtem. Amit kerestem alkoholra költöttem. A következő öt év volt életem legsötétebb időszaka. Mindazzá lettem, amit utáltam. Kötekedtem másokkal és ha részeg voltam, bántottam is őket. Elkeseredtem és öngyilkos akartam lenni. Amit a legjobban utáltam az az alkoholfüggőségem volt. Barátokat és családtagokat veszítettem el. Tudtam, hogy meg fogom ölni magam, ha így folytatom. Abbahagytam az ivást és hazamentem a nagyszüleimhez. Befogadtak. Nagymamám keresztény asszony volt és már sokaknak segített az alkoholtól megszabadulni. De még ő sem volt felkészülve arra, amit velem tapasztalt, amikor rám tört a kívánság. Nem tudtam enni sem, a szívem állandóan hevesen vert, nem tudtam úrrá lenni a remegésemen.

Nagymamám tudta, hogy egy hajszálon függ az életem. Attól félt, hogy meghalok, és elkezdett nekem Jézusról beszélni. Imádkozott és emlékeztetett arra, hogy Jézus szeret engem. Szavaival lelket öntött belém. Nap mint nap küzdelmeim voltak. Nagypapám azért tett az ágyamhoz egy TV-t, mert arra gondolt, hogy ez elvonhatja a tüneteimről a figyelmemet. Amikor aznap bekapcsoltam, épp a Reménység Szombatiskola ment. Sohasem hallottam erről korábban, de megragadta a figyelmemet.

Ahogy néztem, segített saját agóniámról Isten szavára figyelnem. Éreztem, hogy Valaki munkálkodik bennem. A Reménység Szombatiskola, a gyülekezetemmé lett, és gyógyulásom részévé vált. Ez az adás és a nagyszüleim vezettek engem Krisztushoz. Isten meggyógyított és egy második esélyt adott nekem. Szívem megtelt kegyelmével és szeretetével. Megválaszolta nagyszüleim imáját. Ők és a Remény TV megnyitotta szívemet Isten szeretetére, és új életet kaptam Krisztustól.

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?