Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

11. Felolvasás a 03. 18. szombati adakozáshoz

Portugália: Kecskék is baráttá tehetnek


1János 5:13, 14 „Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van… bármit kérünk az ő akarata szerint, meghallgat minket.”

Christof és családja megelégelték a városi életet, Egy kis hegyifaluba költöztek Portugáliában, hogy közelebb legyenek a természethez, Istenhez és egymáshoz is. Új házukban sok szoba volt. Mindenkinek bőven volt helye és a kertben is, a gyerekek nagyokat játszottak. Christof családja nem beszélt portugálul amikor megérkeztek, de igyekeztek megismerkedni a szomszédokkal. Édesanyjával elhatározták, hogy a szomszédok segítségére lesznek. Hamarosan megtanulták a nyelvet.
Az egyik szomszédjuk, Antonio, kecskepásztor volt. Christof kérte, hogy segítsen a kecskéik gondozásában. Antonio örömmel beleegyezett és a fiú örömmel tanulta el, hogy kell a játékos kis állatokkal bánni. Christof hamar megtudta, hogy Antonio nem tud írni, olvasni. Felajánlotta barátjának, hogy megtanítja. Később Christof egy Bibliát is hozott neki.
Antonio figyelmesen hallgatta a Biblia történeteit. Mind a ketten örömmel foglalkoztak a könyvvel. Christof elmondta, hogy ő személyesen hisz Istenben, aki a mennyben van és akiről a nagymamájától hallott évekkel korábban. Arról is hallott, hogy Isten a szombatot kéri, hogy tartsuk az Ő ünnepének. Boldogan olvasták a történeteket együtt.
Christof elhívta Antonio-t a legközelebbi adventista gyülekezetbe, de a távolság túl nagy volt Antonio idős csontjainak. Az út is göröngyös volt. Christof arra gondolt, jobb lenne inkább Antonio házában tartani a szombatokat. A Bibliaolvasás híre hamar elterjedt a szomszédok között is. Többen akartak csatlakozni hozzájuk. Antonio meghívta a szomszédjait is. Sokan eljöttek a faluból és együtt olvasták a történeteket. Egyre többen csatlakoztak és vettek részt az istentiszteleteken. A portugál hegyekben egyre többen hallgatják a Biblia történeteit, mert egy fiatal fiú összebarátkozott egy kecskepásztorral.
Szombatiskolai adakozásaink alkalmával ezeket a szolgálatokat is támogathatjuk. Azokat a forintokat, melyeket a tanulmányozáskor összegyűjtjük, ennek a szolgálatnak a támogatására küldjük ki. Azokban a divíziókban, ahol összesített pénzügyi adakozás szerint adakoznak, ott az adományok 100 forintjából 50-60 forintot fordítanak a helyi missziós költségekre, adományuk 100 forintjából 20-30-at fordítanak a Terület missziós költségeire és 20 forintot pedig a világ missziós költségeire. Misszionáriusok, úttörők, intézmények, valamint projektek támogatására.
Támogassuk a missziómunkát teljes szívvel, hogy a mennyben találkozzunk a portugál kecskepásztorokkal is!

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a világ első csecsemő szívátültetését az adventista Loma Linda egyetemi kórházban hajtották végre?