Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

10. Felolvasás a 03. 11. szombati adakozáshoz

Fülöp-szigetek: Harcosok Jézusért


Jeremiás 24:7 „Olyan szívet adok nekik, amellyel megismernek engem, hogy én vagyok az Úr. Az én népem lesznek, én pedig Istenük leszek, mert teljes szívükkel megtérnek hozzám.”

Jaslene* reggelit készített, családjának a Fülöp-szigeteki Mindoro-ban, amikor hirtelen fegyverropogás hasított a levegőbe. Férje, Antonio, berohant a házba, megragadta a fegyverét és máris viszonozta a tüzet. A házat a kormány katonái vették körbe, mivel Jaslene és a férje lázadó harcosokhoz tartoztak.
Az asszony azonnal megragadta a gyerekeket és kirohant az erdőbe, ahol elrejtőztek. Miután a lövöldözés abba maradt, visszasettenkedtek a házba. Sajnos Antonio életét ebben a tűzharcban elveszetették. Jaslene szívén eluralkodott a gyűlölet érzése. Elhatározta, hogy bosszúra neveli gyermekeit. Meg kell bosszulniuk apjuk halálát!
Amikor az idősebbik fia 13 éves lett, csatlakozott a lázadókhoz. Jaslene megtanította a fiatalabb gyerekeknek, hogyan maradhatnak életben a dzsungelben, hogy találnak élelmet, hogyan kell fegyverrel ölni.
Egyik nap, mialatt dolgát végezte, a rádiót hallgatta. Az ének mondanivalója megragadta a figyelmét:
“Coming again, coming again, Jesus is coming again!” (Újból eljön, újból eljön, Jézus újból eljön!) A lelkész Jézusról, a kegyelmes, szerető szívű Megváltóról beszélt. Jaslene szívét megragadta, amit hallott, szívében melegséget érzett azért, hogy Isten megbocsáthat neki. Nem sokkal később elfogadta Jézust Megváltójának és igyekezett megbocsátani ellenségeinek is. Gyermekei követték anyjukat ezen az úton és mindannyian megkeresztelkedtek.
Egyszer találkozott az Adventista Világrádió lelkészével. Könnyeivel küszködve kérdezte, „Miért kellett ilyen sokáig várnom, hogy elmond ezt a jó hírt Jézusról? Ha előbb hallom, mielőtt a férjem meghalt volna, ő is abbahagyhatta volna ezt a harcot, de így már neki késő.” Majd hozzátette: „Ezt az üzenetet tovább kell hirdetni a falvakban, a hegyekben! Azoknak az embereknek is hallaniuk kell Jézusról, mielőtt nekik is túl késő lesz!” Jaslene és gyerekei szívében a gyűlöletet a boldogság érzése váltotta fel. Arról beszél barátainak, hogy a lőszereket cseréljék fel a Bibliára és ismerjék meg Jézust, aki szívükbe igaz örömet és értelmet hoz életükbe. Ezt viszi el nekik az Adventista Rádió.
A Megváltó megváltoztatja az életünket. Az ebből fakadó hálával jöhetünk hozzá a gyülekezetbe. Adományainkkal a rádiószolgálat munkáját is segítjük.

 
*A nevet megváltoztattuk.
Duane McKey az Adventista Világrádió igazgatója.

 

A videók letölthetők itt.

 

 

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?